Единствената ни представителка в бокса – Горяна Стоева, е амбицирана да спечели медал от Младежките олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес (Аржентина) от 6 до 18 октомври.

„Чувствам се във форма, в която никога досега не съм била и се надявам на добро представяне", сподели европейската ни вицешампионка от Италия 2018.

"Доволна съм от опита, който получих с участието си и на Европейското, и още повече на Световното първенство, защото от загубите си се уча най-много“.
На шампионата в Унгария 18-годишната Стоева загуби от индийката Анамика още в първия кръг на кат. до 51 кг.

„Тогава Горяна води само няколкодневна специализирана подготовка, в която основното бе да свали 7 кг, за да влезе в категорията си. 3 дни след Световното обаче започнахме да се готвим за Младежката олимпиада и резултатът сега е коренно различен. Тя тренира заедно със Станимира Петрова, която много й помогна. Работихме доста върху защитата й и сега хваща дори бързите удари на Станимира. Работихме върху детайли за всяка една от предстоящите й съпернички и смятам, че няма непреодолима. Според мен, Горяна може да се бори и за златния медал“, каза националният треньор на девойките Петър Лесов, който ще извежда Стоева в Аржентина.

„Очакваме минимум медал от Горяна, защо не и титла. Каквото зависеше от нас като федерация, сме го направили“, сподели и изпълнителният директор на БФБокс Светослав Сапунджиев. Той допълни, че в момента на лагер на Белмекен са националните ни състезателки при жените, които ще участват на предстоящото Световно първенство в Индия (15-24 ноември). Преди това те ще боксират и на международния турнир за жени „Балкан“, който ще се проведе от 12 до 15 октомври в Ботевград.