След като спечели "редовната" титла на WBA в средна категория през изминалия уикенд, Риото Мурата (13-1, 10 КО) и неговият промоутър Боб Арум дадоха ясно да се разбере, че сега насочват погледите си към истинския шампион в дивизията Генади Головкин (37-0-1, 33 КО) и дори искат битката да се проведе в ордината на Мурата - Япония. Оказа се, че там има огромен интерес за подобна битка.

"100%-та, винаги сум си мислил, че ще бъде чудесно Генади да се бие в Япония", заяви Том Льофлер, който е промоутър на Головкин.

"Всичките му битки до сега са предавани по японската телевизия "WOWOW", а също така изпитваме и голям респект към Мурата. Той записа голяма победа с нокаут в предишната си битка (срещу Хасан Н'Дам) и мисля, че Генади има интересен да се изправи срещу него", добави той.

Единствения проблем за провеждането на тази битка в Япония е часовата разлика. Евентуална битка в страната на изгряващото слънце означава, че тя трябва да бъде предавана в САЩ в ранните часове, а от HBO има вероятност да не се съгласят на подобна развръзка.

Головкин има подписан ексклузивен договор с телевизията и голяма част от неговите приходи идват именно от там.

На въпроса дали ще има трудности за организирането на тази битка, Льофлер заяви: "Имаме ексклузивен договор с HBO, така че не знам какви ще бъдат условията, но със сигурност ще проучим този въпрос".