Георги Величков спечели шестия ранкинг турнир за сезон 2019/2020 към българска снукър федерация. Величков се наложи с 4:3 фрейма над Виктор Илиев във финала на турнира, който се игра в спортен клуб "Академията".

По този начин той вече има пет спечели турнира през този сезон от общо шест. В един от най-интересните 1/4-финали Братислав Кръстев загуби от Теодор Чомовски след 1:3 фрейма. След това Чомовски обаче отстъпи със същия резултат от Виктор Илиев в полуфиналите. Преди това пък Илиев се наложи също с 3:1 над Жан Лаушман.

В другия поток Виктор Гайдов победи трудно с 3:2 фрейма Велиан Димитров на 1/4-финалите. Георги Величков се справи с Владимир Палански след 3:1 фрейма, а в полуфинала бъдещият шампион надделя с 3:0 над Гайдов. Това беше последен турнир преди европейското първенство по снукър, което ще се проведе в Португалия. Шампионатът ще се състои в три категории за под 18 години, под 21 години и за мъже. Потвърдили участие до момента от българска страна са играчите Братислав Кръстев, Велиан Димитров и Максим Костов.