Федерацията по таекуон-до ITF иска да организира най-доброто Европейско първенство до момента. България ще е домакин на шампионата на Стария континент от 23-ти до 29-ти април догодина в Арена Армеец. „Може да се гордеем с нашата зала в София, защото ние на доста места сме ходили по света, но на много малко места сме виждали подобно нещо”, коментира заместник председателят на Управителния съвет на федерацията Красимир Гергинов.

Той сподели, че проведената среща между президента на европейската федерация, вицепрезидента на световната федерация, министъра на спорта Свилен Нейков и ръководството на българската федерация по таекуон-до в лицето на президента Марио Богданов е била и един вид инспекция за проверка на съоръженията, с които България разполага.

„Ние имаме вече опит, провеждали сме Европейско първенство през 2004-та година и Световно за юноши и девойки през 2006-та година, които бяха в организационен план с много похвали от международните федерации. Сега се очаква от нас да покажем много добра организация. Поканихме и министър Нейков за патрон на първенството. Европейското ще е за мъже и жени, юноши и девойки, за ветерани и експериментално за втора година и за деца. Надяваме се да се представим отлично и в организационен план, и спортно-технически. Надяваме се това да е най-доброто провеждано първенство до момента”, заяви още Красимир Гергинов.