Абра Милау спечели маратона на Париж с време от 2:07:05 часа. Етиопецът постигна най-добрия си личен резултат в 42-километровата дистанция и попречи на кениеца Пол Лонянгата да спечели маратона за трети пореден път.

Милау направи решителна атака 3 километра преди края и остави на 20 секунди зад себе си сънародника си Асефа Менгисту, който завърши втори. Лонянгата остана на трето място в крайното класране с време от 2:07:28 часа.

При дамите победата отново бе за Етиопея, а най-доброто постижение постави Гелете Бурка с 2:22:47 часа. Сънародничките на Бурка Азмера Гебру и Азмера Абреха завършиха втора и трета на 5 и на 48 секунди съответно.

Четвъртото място остана за представителката на домакините и европейска вицешампионка Клеменс Калвен. Преди дни Френската антидопингова агенция спря правата на Калвен, след като тя отказала да даде проба преди състезание в Мароко, но забраната бе отменена от Върховния съд заради оплакване, че представители на Френската антидопингова агенция насилствено са опитали да вземат проба от нея. Калвен финишира за 2:23:41 часа, което е нов национален рекорд на Франция в маратона при жените./БТА