Драфтът в Националната лига по американски футбол (НФЛ) може да има по-добре познат вид през тази година, след като през 2020-а беше напълно виртуален и дори комисионерът Роджър Гудел представяше изборите в домашен уют. Този път обаче той ще бъде проведен на няколко места в Кливланд и дори ще включва живо присъствие от фенове и определен брой колежански играчи.

Гудел този път ще води драфта, насрочен за дните между 29 април и 1 май, от сцена край езерото "Ийри". Някои от футболистите ще получат фланелките или шапките на новите си отбори лично от него, но повечето ще останат по домовете си при изградена жива видео връзка.

Основната трибуна на Гудел ще има и видеостена за поканени гости, които ще носят маски и ще спазват правилата за социално дистанциране. За да промотира ваксинирането, НФЛ ще даде места на първи ред на по един служител от отбор, който обаче е напълно ваксиниран срещу Ковид-19.

Както и през миналата година, всички отбори ще анонсират изборите си дистанционно. Този път обаче генералните мениджъри, треньори и скаути най-вероятно ще могат да работят на едно място, а не по домовете си.