В събота е денят хикс в българския бокс. Тогава на ринга в Хамбург в битка за короната при професионалистите Кубрат Пулев излиза срещу доминанта на върха в последното десетилетие Владимир Кличко.

Пулев показва с действията си, че е готов за голямата крачка, която ще го изпрати на едно ново ниво в кариерата му, ще се настани не само в българската, но и в световната боксова история, ако успее да спечели.

Пътят до успеха минава през победа над Кличко. Успех, който трябва да бъде с нокаут. Стигне ли се до равенство, след 12 рунда, вероятността победата да бъде дадена на българина е малка. Кличко е изградил империя, която трудно би допуснал да загуби. 

Очакванията са големи, но едва ли боксьорът от Украйна е готов да даде титлата без голям бой. Кой ще покаже по-здрави нерви, психическа устойчивост, ум, дисциплина, креативност ще се види на ринга, а също така в ефира на Нова телевизия, Gong.bg и Дарик радио в съботната вечер след 23:00 часа. Дано това бъде Кубрат.

В Асеновград отслужиха молебен за успех, в София цял камион събира послания към Кобрата, цялата страна е в очакване на нещо голямо, което може да се случи утре - 15 ноември 2014 година. В метрото пускат клип за българския боксьор, за да надъхат допълнително сънародниците ни. 

Едни руснаци вече си правят сметки за следващия съперник на Кличко, визирайки своя сънародник Поветкин, който е побеждаван вече от Стоманения чук.

В България всички са готови да затаят дъх, да се концентрират върху екрана, за да стискат палци на Кубрат да вземе своето, то е за него и България.

Успех, Кобра!