Добър е! Безусловно Кубрат Пулев е един от най-добрите. Ако не и най-добрият. Ние го знаем, но още по-хубавото е, че го знаят и съперниците му. Трудно се намира противник за Кубрат Пулев за мач дори в тренировъчно темпо. Трима се отказаха по една или друга причина, а четвъртият просто не бе от неговата класа. Със сигурност българският боксьор вече е от нова величина. Носи осанката на непобедим. Цената му се качи неимоверно - цената, която трябва да плаща, за да си намери съперник.

Българин е! И като такъв дори самият той не може да си позволи да го забрави. Защо ли? Много просто, защото колкото по-добър ставаш, толкова повече завистта на себеподобните става все по-голяма. Самият Кубрат Пулев го намекна в интервюто, непосредствено след мача с Ивица Перкович: "Важното е, че се справих с още едно препятствие, въпреки доста интриги към моя мач. Дори имаше българи, които опитаха да провалят мача." Още една причина да пожелае нов паспорт. Но не и той.

Родолюбец е! Повече от много други, които само се бият в гърдите колко много тачат България, а смятат 24 май за поредния почивен ден. Кобрата обича трибагреника и го развява при всяка удобна възможност. Носи го в душата си.

Биткаджия е! В добрия смисъл. Защото не се отказва, дори когато най-чаканият от него съперник – Владимир Кличко – го отбягва. И не само го отбягва, но и дотолкова е подчинил и оплел цялата система, че мачът с претендент номер 1 все още изглежда твърде далеч във времето.

Мъжкар е! С всяка дума, с всеки негов жест виждаме колко важно е това. Да държиш на думата си, да я отстояваш и да знаеш, че тежиш на мястото си. И най-важното - да знаеш къде ти е мястото.

Човек е! Истинските хора се познават отдалеч, носят със себе си ореола на светлината. Независимо от огромното си тяло, Кобрата носи сърце на добър човек, готов да помогне в труден момент, тачещ семейните принципи и ценности.

Идол е! Просто защото това е Кубрат Пулев.