2015 година за мнозина може би ще бъде най-скучната от спортна гледна точка. Година без Световно или Европейско първенство по футбол, без Лятна или Зимна Олимпиада. Какво тогава ще следи спортният фен? Все ще си намери, но за самите спортисти тове е една от най-важните години в така неприятно познатия олимпийски цикъл. Настъпи периодът на истинските битки – тези за олимпийските квоти. В следващите месеци ще има яснота кой отива в Рио!

А за нас календарът не е толкова безинтересен. На местна почва няма как да не ни вълнуват футболните страсти ЦСКА – Левски – Лудогорец и големият въпрос е след 77 месеца без титла, дали ЦСКА ще прекъсне най-дългият период в клубната история без шампионска купа.

Обединител на вниманието ще е отново той – Григор Димитров. След скока през 2014-та, първата ни ракета влезе в годината под №11 и може да я завърши с нови успехи и място в първата петица. И ако януари и февруари са подчинени на зимните спортове, сноуборда със Сани Жекова и тениса, то от март започват големите надпревари - Световното първенство по биатлон, Европейското по лека атлетика в зала, Световното по шорттрек в Русия, Мондиалът по фигурно пързаляне и не на последно място на 28-ми европейската квалификация България – Италия.

През април ще видим как ще се развият Европейското по щанги и кану-каяк. А относно май, то тогава ще следим основно началото на Световната лига по волейбол и Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години и то в България. Летните страсти ще съчетаем с новата евроквалификация на 12-ти Малта – България и любимия ни Уимбълдън, а през юли е Световното по плуване в Русия.

Августовските жеги ще гарнираме със Световното по лека атлетика в Дубай и Мондиала по гребане във Франция. А септември е наситен и с акценти: европейските квалификации България – Норвегия и Италия – България, плюс красотата на Световното по художествена гимнастика в Германия и силата на Световното по борба в САЩ. Октомври ще дойде със Световното по бокс в Катар, евроквалификацията Хърватия – България, Европейското по волейбол за мъже в България и Италия и на 13-ти с мача на момчетата на Ивайло Петев България – Азербайджан. А към края на годината ще очакваме много тенис и Световното по вдигане на тежести в Америка. Това е 2015-та! Уж без най-големите спортни форуми, но наситена на състезания от голямо значение и със много спортни страсти! Да ни е честита!