Кирил Киров се нареди на 11-о място в дисциплината 10 метра въздушен пистолет на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Резултатът му не му позволи да влезе сред най-добрите осем за финала.

В спортното катерене финалистите стартираха спора за титлата с изпитанието за скорост. В него Петър Иванов се нареди на пето място,  лидер бе Сам Авизу от Франция.

Следващата надпревара „Боулдър“ е  най-силната за младия българин. По-късно тази вечер от 21.50 ч. българско време е насрочено и последното изпитание, което ще определи  крайното класиране и първите в историята олимпийски медалисти в този  спорт.

В плуването на 50 м бътерфлай Тихомир Тодоров финишира седми в серията си с време 25.33 сек. Така почти половин секунда не му достигна да влезе сред полуфиналистите и той остана 30-и в крайното подреждане. 

Късно снощи стана ясно и крайното класиране в плуването на 800 м свободен стил. Василики Кадоглу финишира четвърта в серията си с рузултат 9:18,92  мин., на 22,78 от лидерката, а в крайното подреждане е 20-а.

Късно вчера завършиха и изпълненията с топка в  художествената гимнастика. Татяна Воложанина получи оценка 15.600 т. и  след първите два уреда има сбор от 31.300 т., което й отрежда шесто  място във временното класиране, лидер е рускинята Дария Трубникова с  35.175 т. По-късно тази нощ българско време са насрочени изпитанията на бухалки и лента.