БФХудожествена гимнастика получи покана от руската федерация, подписана от президента Ирина Винер, за участие в международен онлайн турнир. Регламентът включва ансамбъл жени, ансамбъл девойки, индивидуално жени и индивидуално девойки. Ансамблите могат да участват с едно съчетание по избор, а индивидуалното - с две съчетания по избор. Поканени са няколко страни, между които и България. Датата на турнира е 28 юни.

БФХГ приветства инициативата за онлайн турнир от страна руската федерация, но българските отбори са отказали участие, тъй като България беше в двумесечна карантина заради COVID 19 и спортистите не тренираха през този дълъг период.

Ръководството на националния отбор смята, че всяко форсиране на подготовката на момичетата може да доведе до сериозни травми, което е нежелателно. Поради ранния период на състезанието и други страни са отказали участие.

БФХГ пожелава успех на инициативата и се надява да се включи в един следващ етап на турнира, когато състезателките са в необходимата спортна форма.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.