Девиз на кампанията за Олимпийските игри 2016 г. в бразилския град Рио де Жанейро ще стане фразата "Ние всички сме Бразилия".

Това съобщи вестник "Фоля де Сао Паоло". Според информацията на изданието решението за избор на лозунг на кампанията е взето лично от президента Дилма Русеф след консултации със специалисти по връзки с обществеността.

Сред отхвърлените варианти е бил лозунгът "Потта се превръща в злато". Участниците в обсъждането на този лозунг обосновали негативното си отношение към този лозунг с това, че Бразилия не е една от водещите олимпийски държави. Поради това тя едва ли може да претендира за голям брой награди в състезанията. По думите на специалисти този лозунг няма да се асоциира с бъдещите постижения на местните атлети.

Стойността на рекламната кампания с използването на избрания лозунг, ще зависи от това колко средства бъдат заделени за нея от всяко от ресорните министерства. Одобреният от правителството федерален бюджет за Олимпийските игри е около 1.36 млрд. долара. XXXI лятна олимпиада ще се проведе от 5 до 21 август 2016 г. Това ще са първите Олимпийски игри, провеждани в Латинска Америка. /ТАСС