Боровец приема втори кръг от състезанието по планинско бягане за купа „Бороспорт“

На 16 август, сряда, ще се проведе втори кръг от традиционните състезания по планинско бягане за купа „Бороспорт“, организиран от Българска федерация по лека атлетика, община Самоков и „Бороспорт“. Стартът е в 11 часа пред хижа Мусала (2325 м надморска височина), а финалът - на връх Мусала (2925 м н.в.). Трасето е с дължина 2500 м, рекордът му е 28.30 минути, а контролното време – един час.

Право на участие имат картотекирани състезатели и всички, които споделят принципите и правилата на Българската федерация по лека атлетика и Академия „Планински бягания“ за мир, равноправие и приятелство. Заявки за участие се приемат в деня на състезанието – от 9 до 11 часа пред хижа Мусала, а атлетите ще имат шанса да се насладят на красотата на величествена Рила.

Надпреварата за купа „Бороспорт“ ще бъде във вариант спринт. Целта на организаторите е да възпитат младите хора в екокултура, любов към България и българската природа, и да направят селекция на националните отбори за 2018 година. На старт ще застанат всички, които представляват страната ни на официални състезания, начело с Костадин Кисьов, Милка Михайлова и Александър Василев. Награждаването на победители е от 15 часа пред хижа Мусала.

В първия кръг от състезанието за купа „Бороспорт“ на 20 юни участваха повече от сто атлети. Третият кръг от надпреварата ще се състои на 1 септември.