Националната състезателка по художествена гимнастика Боряна Калейн ще пропусне контролното състезание, което ще се състои в тренировъчната зала “Арена Армеец” утре, 13 февруари,  от 17:30 часа.

Талантливата ни състезателка е имала медицинска процедура, след която й е препоръчано да почива 10 дни, информират от федерацията.

За да избегне спекулациите, главният мениджър на отбора Бранимира Маркова съобщи, че Буба е в много добра форма и не се притеснява от препоръчаната почивка. Тя няма сериозна травма и Бранимира Маркова е сигурна, че до състезанието в Лисабон Боряна ще е в необходимата форма.

В Португалия ще участват трите ни най-добри гимнастички - Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн. Това ще бъде и първото състезание, на което трите ще премерят сили. Бранимира Маркова съобщи, че в понеделник Буба подновява занимания.

По-рано днес националният отбор при девойките – индивидуално - в състав Валерия Ватова и Катрин Цонева отпътува за Москва, където ще вземе участие в международния турнир за девойки, който съпътства Гран при в руската столица.