"Колкото повече децата са в залите, толкова по-светло ще става бъдещето на страната ни. Агресията ще се превърне в борба за медал, а бездействието - в ангажираност." По този начин, чрез спорт, треньорът по акробатика от СК Стефан Данчев (Сливен) Виолета Бинева предлага на родителите да променят ежедневието и дори бъдещето на детето си.

Това възнамеряват да направят и треньорите по акробатика и на клуб Черноморец (Бургас) Атанас Пламенов и Моника Атанасова.

"Спортът е здраве, красота, младост, изгражда характер, воля, хармонично тяло и самочувствие, все неща, които биха били само в плюс на едно дете."

Според треньорите на Черноморец, успех за едно дете е дори само това, че то е в залата: "Дори да не постигне някакви световни върхове, нещата, които състезателите научават, ще им помогнат и в живота. Ще се научат да не се отказват, да продължават да се борят, въпреки неуспехите или трудностите."

Според наставниците, спортът, поне при децата, може само да им даде, той няма какво да им вземе, освен възможността да свършат някоя беля или да им попречи да висят пред компютъра и таблета: "Един спортист няма време за глупости. Неговото време е уплътнено, денят му е организиран, защото като знае, че от училище отива на тренировки, а след това трябва да се прибере и да си научи, той си планира деня. Ако му остане време, може би час-два, то ще е за разходки или да прави нормалните неща за един тийнейджър. По-малките деца пък си играят в залата."

Самите треньори организират на възпитаниците си множество забавления и игри, водят ги на походи и екскурзии, за да възпитат у тях, освен любов към спорта, и желание да опознаят родината си. Може да последвате, тяхната спортна активност на страницата на клуба във Фейсбук.