Фактът, че Кубрат Пулев прекрати взаимоотношенията си с германската промоутърска агенция Зауерланд, изглежда не е единичен удар по компанията, която изглежда продължава пропадането си в последните месеци.

В последните години Зауерланд бе събрала много елитни имена при себе си и боксовите галавечери, организирани от компанията, бяха наистина звездни.

Това обаче остава в миналото. И останалите големи имена на Зауерланд вече не са част от агенцията, а най-голямо доказателство за пониженото ниво е предстоящата галавечер в Гумерсбах на 1 декември.

В нея главният мач противопоставя Денис Илбай и Денис Крийгер за титлата на Германия. Сайтът boxen.de коментира, че в миналото такъв двубой е щял да бъде един от най-безинтересните в галавечер на Зауерланд.

Добрата новина за Зауерланд е сключеният телевизионен договор със спортния канал Sport 1. В него обаче са заложени доста на брой галавечери, а в същото време боксьорите на компанията са все по-малко, което прави трудно осъществяването на толкова галавечери.

Интересен факт е, че в събота в Гумерсбах ще има и българско участие.  Данаил Стоянов (2 победи, 4 загуби) ще се бие с германеца Зимон Захенхубер (4-0) в мач от 4 рунда в средна категория.