Дългоочакваната среща за титлата на Световния боксов съвет (WBC) между настоящия шампион на организацията Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) и бившия обединен шампион Тайсън Фюри (27-0, 19 КО) бе официално обявена от промоутърa на британеца Франк Уорън.

Това се случи веднага след победата на Фюри над италианеца Франческо Пианета в Белфаст, Северна Ирландия през изминалата вечер. След края на срещата двамата боксьори се срещнаха на ринга и също потвърдиха, че двубоят вече е договорен. Уорън заяви, че повече детайли, като датата и мястото на събитието, ще бъдат обявени идната седмица.

"Ти (към Уайлдър) искаше да се биеш с един ши*аняк (визира Джошуа), но видяхме всички как приключи това. Всичко е много просто - от твоя екип ми се обадиха, пратиха ми контракт, аз го приех и това е. Срещата е договорена. Обещавам ти, сега изминах всичките рундове, но във Вегас ще те нокаутирам преждевременно, а след това ще се върна тук, за да защитавам трофея", заяви Фюри.

"Притежавал си титли преди, но никога не си имал титлата на WBC, няма и да я имаш. Във Вегас ще трябва да ми се извиниш, когато се събудиш, защото ще те нокаутирам. Беше невероятно тук в Белфаст, благодаря на всички за посрещането, но Тайсън Фюри няма да се върне тук, за да защитава титлата. Тя остава при мен", заяви от своя страна Уайлдър.