Българките Златислава Чуканова и Розалия Пайчева загубиха четвъртфиналните си срещи в категория до 54 кг на международния турнир по бокс "Странджа" в столичната зала "София".

Златислава Чуканова загуби с единодушно съдийско решение срещу представителката на Индия Меена Кумари Деви Майснам. Съдиите отсъдиха 27-30, 28-29, 28-29, 27-30 и 27-30, макар че Чуканова се постара да направи каквото може, за да окаже съпротива на азиатката.
В първия рунд двете предпочитаха да се изчакват взаимно и никоя не се наемаше сериозно да поведе инициативата.

Чуканова пласира два добри десни прави в края на 3-те минути, но индийката бе по-активна по отношение на опитаните удари, макар да не пласираше отчетливо особена голяма част от тях. Втората част беше доста по-добра за Чуканова, която беше много по-агресивна и пласира повече комбинации ляв-десен прав, а пусна в употреба и дясното си кроше. Тя гледаше да натиска опонентката си към въжетата в последните три минути, но се откриваше за атаките й с дясно кроше и биваше срещана често с него. Към края на последната част битката се водеше основно от близка дистанция и в клинч, като дясната ръка на Българката намираше целта, но малко преди финалния гонг и индийката пласира точно дясно кроше. В крайна сметка съдиите присъдиха единодушно победата на Майснам с 5-0 гласа.

Другата българска представителка в категория до 54 кг Розалия Пайчева отстъпи с единодушно съдийско решение на рускинята Екатерина Сичова. Съдиите отсъдиха 29-25, 29-25, 28-26, 29-25 и 29-25, като за нечиста игра и на двете им беше отнета по 1 точка.
Златислава Чуканова е 23-годишна от Бяла Слатина и е състезател на ЦСКА, като може да се похвали с няколко републикански шампионки за девойки в категориите до 48 и 51 кг. През 2016-а стана републиканска шампионка при жените и носителка на купа "Балкан", а миналата година загуби финала на държавното първенство в Ямбол./БТА