Емануил Богоев загуби втория си сблъсък на международния боксов турнир "Странджа" и не можа да се класира за четвъртфиналите, след като отстъпи с неединодушно съдийско решение срещу представителя на Турция Батухан Чифтчи. Само чешкият съдия отсъди в полза на Богоев с 29-28, но колегите му дадоха предимство на съперника - 30-27, 29-28, 30-27 и 29-28.

В първия рунд Богоев добре започна да прилага тактика с вкарване на комбинация ляв-десен прав и изчакване реакция на противника, като добре се държеше на дистанция. В края на частта обаче и турският му опонент успя да пласира десни крошета, а в един случай Богоев загуби равновесие при ескиваж и се строполи на ринга. Във втория рунд и двмаата опитваха със смяна на гарда да затрудният противника, а и в доста голяма част от времето със свалени ръце изчакваха грешка. В последните секунди добро дясно кроше на Богоев попадна в целта, макар да не бе с голяма сила. В заключителните три минути турският боксьор имаше по-добра успеваемост при попаденията, макар те да не бяха особено сериозен брой.

Съперникът му Батухан Чифтчи само преди по-малко от месец спечели републиканската титла на Турция за мъже под 22 год. В предишния си двубой на "Странджа" Емануил надви коравия индиец Гаурав Бидхури, който е действащ бронзов медалист от Световното първенство. Въпреки че бе наказан с 1 точка за нечисти удари, той спечели с 2-1 съдийски гласа (29-27, 29-27, 27-29, 28-28, 28-28).

Емануил Богоев е бронзов медалист от Европейското първенство за юноши в Анапа през 2013 година, като е от Благоевград и тренира там, но отвреме навреме провежда занимания и с Борислав Бояджиев.

Юбилейното 70-о издание на най-стария международен турнир "Странджа" се провежда между 14 и 19 февруари в столичната зала "София". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 държави на пет континента се включиха в престижната надпревара, като България е представена от 19-има мъже и 12 жени.