В бокса на най-високата сцена състезателите получават милиони за всеки един двубой, но за съжаление на по-ниските нива на спорта това изобщо не е така. Много боксьори преживяват трудно и разчитат единствено на скромни хонорари от мачовете си.

Такъв очевидно е случаят и за един боксьор, който далеч не е сред най-слабите на ринга. Става дума за европейския шампион на IBF в категория "супер перо" Рони Кларк "Акулата".

Той остана истински съкрушен след нов провал на негов мач. За трети пореден път насрочен двубой на шотландеца се отменя заради проблеми на съперника, а това значи дълъг период без приходи. Всичко това накара "Акулата" да прибегне към отчаян ход. За да има пари за коледните подаръци на сина си, Кларк пусна на търг в Ebay своя шампионски пояс, спечелен през февруари в мач срещу Зелфа Барет. Боксьорът дори предложи да подпише пояса при желание на човека, който спечели търга.

"Провадам моя официален европейски пояс в категория супер перо на IBF, който спечели през февруари. С него има опция да бъде подписан или не, зависи изцяло от купувача. Той е на търг, тъй като следващият ми мач няма да се случи, тъй като съперникът се оттегли заради контузия, така че нямам пари да купя коледни подаръци на сина ми", написа Кларк.

Шампионският пояс в Ebay

За радост обаче историята получи хепиенд няколко часа по-късно. Боксовият свят реагира като читатели на боксова медия на Острова събраха 360 паунда за боксьора, а след това бившият профи боксьор Томи Койл дари 1000 паунда. Така "Акулата" запази своя шампионски пояс, а неговото семейство ще има щастливи коледни празници!