Бивш боец от UFC се превърна в герой за дама, която бе атакувана извън нощен клуб. Героят се казва Денис Стойнич. 38-годишният босненец вижда как мъж настига жена, която напуска клуба, хваща я за косата и я притиска до автомобил.

Стойнич не губи никакво време, нокаутира мъжа с кроше, след което го просва на земята.

Случката е от декември и се случва в близост до Сараево, в бар, който е притежание на Стойнич.

Спортистът, който се състезаваше професионално за последно през 2016-а, споделя, че моментално инстинктите му са се задействали. "Когато на охранителните камери видях огромен мъж, дори по-голям от мен, да удря жена с удар в главата, веднага изтичах навън и реагирах по този начин, за да защитя жената от насилника. Овладох го и с охраната изпратихме жената на такси, но тя не искаше да повдигне обвинение в полицията."

Стойнич има актив от 13-3 в ММА, а единствените му два боя в UFC завършиха с поражения от Кейн Веласкес и Щефан Щруве. Той обаче имаше доста успех в галавечери из Балканите.

"За съжаление в нашата страна насилието срещу жени се случва често и мой дълж като мъж, гражданин и собственик на клуб е всички в сградата да се чувстват сигурно и особено жените, защото те са нечии деца, сестри, майки."