Бившият боец на Ultimate Fighting Championship (UFC) в лека категория Джералд Стребенд, който също така е и бивш американски морски пехотинец беше арестуван днес поради обвинения в сексуален тормоз над ученичка, която той обучавал в клуб за бойни изкуства в Юджийн, Орегон.

Местната полиция там вярва, че настоящият треньор по бойни изкуства може да е посегнал и на други непълнолетни момичета.

Клубът, в който работи Стребенд - 10th Planet, бързо излезе с изявление, в което се казва, че треньорът вече е освободен от своите задължения. От управата на бойния клуб също така изказват своите извинения към потърпевшите в този случай.

Джералд Стребент не е непознат за правораздавателните органи в страната. През 2014-та година той убива на пътя невъоръжен мъж, след като двамата влизат в спор на пътното платно. Тогава съдът осъжда Стребенд на 4 години и 10 месеца затвор и той излиза на свобода миналата година.

Между 2001-ва и 2008-ма година Стребенд е активен ММА състезател и в този период записва професионален рекорд от 9 победи и 7 загуби, но не впечатлява никого с изявите си и прекратява активната си състезателна кариера.