Въпреки че шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов заплаши, че ще напусне организацията, ако неговият съотборник Субайра Хахугов бъде уволнен, това изглежда не дава никакви резултати... поне за сега.

Няма официално съобщение за съдбата на Тахугов от UFC или от Държавната атлетическа комисия на Невада (NSAC), но за сметка на това официално беше обявено, че той е отстранен от предстоящата му среща със съотборника на Макгрегър Артьом Лобов, която трябваше да се проведе на 27-ми октомври в UFC Монктън.

Срещата между двамата се очакваше с огромен интерес, тъй като Тахугов беше част от групата, която с главно действащо лице Хабиб Нурмагомедов, приклещи Лобов в ъгала преди UFC 223. Това пък доведе до инцидента с автобуса, когато Макгрегър долетя с 20 свои съотборници в Ню Йорк, за да търси сметка на Нурмагомедов. Лобов се опитал да спаси срещата, като дори се молил на UFC да задържат Тахугов, заявявайки, че не бива да му позволяват да "избяга от неговото наказание".

Сега Лобов е изправен пред доста по-трудно предизвикателство със заместника на Тахугов - Майкъл Джонсън.

Джонсън има победи над доста впечатляващи имена като Тони Фъргюсън, Едсън Барбоса и Дъстин Порие. Но в последно време ветеранът се бори да остане в горната част на дивизията, като през последните две години е записал 2 победи и 3 загуби. В този период американецът загуби от Хабиб Нурмагомедов, Джъстин Гайджи и Дарън Елкинс.

Лобов пък се намира в серия от две поредни загуби след поражения от Къб Суонсън и Андре Фили, но те дойдоха преди повече от година, тъй като руснака не е влизал в клетката от началото на октомври 2017-та година. Организираната му среща с Алекс Касерес за UFC 223 беше отменена поради участието му в атаката на автобуса в Ню Йорк, а сега съперникът му е сменен по-малко от две седмици преди двубоя. Късметът изглежда не е на страната на Лобов, но кой знае, може пък победа над голямо име като това на Майкъл Джонсън да го върне в играта.