Може би най-добрият боксьор на планетата към момента, без значение от тегловата категория - Васил Ломаченко (11-1, 9 КО), предупреди Тони Белю (30-2-1, 20 КО), че бъдещия му противник Александър Усик (15-0, 11 КО) не само ще го победи, но и в последствие ще детронира неговия приятел и световен шампион на WBA, IBO, WBO и IBF Антъни Джошуа (22-0, 21 КО).

"Усик е много специален боксьор, защото може да победи както Белю, така и Джошуа. И на двамата ще им бъде много трудно срещу него. Двубой между Джошуа и Усик би бил много интересен за феновете на бокса, но и за света на бокса като цяло. Дори и за мен ще бъде много интересен. Убеден съм, че той ще победи и двамата", заяви Ломаченко.

"Той има много добро аматьорско обучение и се подготвя изключително сериозно за всяка среща. Да, днес той може да е твърде дребен за тежка категория, но през следващата година ще може да качи маса и да бъде същия като големите момчета. За източните боксьори сега има повече възможности да покажат на Запада колко са добри", добави Ломаченко, включвайки и себе си в това число.

Белю ще се изправи срещу абсолютния шампион в полутежка категория Усик на 10-ти ноември в Манчестър, Англия. В последствие 31-годишния украинец се надява на двубой с Джошуа до края на 2019-та година.