На 17 февруари сутринта феновете на бокса ще могат да се насладят на поредното зрелище на ринга. 

Един срещу друг ще се изправят Лео Санта Круз, който има в кариерата си 35 победи, 1 равен и само 1 поражение, с 19 нокаута срещу Рафаел Ривера, който е с 26 победи, 2 равенства и само 2 поражения, със 17 нокаута. Битката между двамата е в полулека категория за пояса на WBA Super.

Единственото поражение на Круз дойде през 2016 година от Карл Фрамптън, но той отдавна е забравил тази загуба. Според експертите обаче, той избира по-слаби съперници за мачовете си, а това не му носи много допълнителна слава.

От боксьорите в топ 10 на категорията той се е изправял единствено срещу двама боксьори - Фрамптън и Абнър Марес, като от тези два мача има победа и поражение. Характерно при неговите боеве е, че той понася доста удари и успява да им устои.

Що се отнася до опонента му, то 24-годишният боксьор беше има сериозна визитка сред професионалистите, като вече 7 години е на професионалния ринг, като стартира точно след 18-ия си рожден ден. Ривера има един сериозен успех в кариерата си, но срещу по-опитните боксьори все още търси победата.

Ето и прогнозата на шампиона Николай Валуев специално за bookmaker-ratings.bg.

"Какво може да очакваме от този мач и от тези момчета? Разбира се, че и двамата са добри състезатели. В последния момент Лео Санта Круз получи този съперник – Ривера, тъй като преди това имаше планиран мач с друг опонент. Но смятам, че Ривера все пак ще бъде готов за двубоя. След последните две битки, в които Санта Круз победи Абнер Марес и Карл Фрамптън, мога да кажа, че вече е преминал през сериозни бойци", коментира Валуев. 

"Ривера обаче не може да се каже, че може да се похвали с такива успехи над толкова класни съперници. Мисля, че няма да бъде трудно за Круз да се справи със своя съперник след 6-тия рунд. Мисля, че победата на Санта Лео Круз ще се случи, но няма да бъдат изиграни всички рундове. Успех на всички, гледайте бокса, обичайте бокса", добави той.