Трагична новина разтърси света на бойните спортове. Две звезди на кикбокса – една световна шампионка и една вицешампионка, се удавиха в Севастопол при къпане в Черно море по време на буря. За момента имената на жертвите на морето не се съобщават.

„Въпреки предупрежденията за изключително опасно време, при плуване са се удавили две жени. Едната е жителка на Москва, родена през 1996 г., а другата е от Мурманск, набор 1992. Едната е действаща световна шампионка по кикбокс, а другата е вицешампионка“, разкри зам.-началникът на месното звено за гражданска защита Владимир Беспалий.

Той уточни, че трагичният инцидент е станал на 4 август на територията на яхт клуба в Севастопол. В първия момент телата на двете удавени жени не може да бъдат извадени заради трудните метеорологични условия и вълнението от четири бала.

По думите му една от жените е скочила от кея по време на бурята и вероятно една от вълните я е блъснала в конструкцията. Другата е загинала, докато се опитвала да спаси приятелката си.

Тази сутрин двете тела са били извадени от морето. В операцията са участвали 16 души и 7 различни машини, включително две плавателни средства.

Временният губернатор на Севастопол Михаил Развожаев е наредил проверка на действията на яхт клуба, тъй като на това място е забранено плуването и няма назначени спасителни екипи за подобни ситуации.