В бокса сме свикнали с много състезатели, които обичат да говорят много и да действат психологически на съперника. Украинецът Олександър Усик определено не е сред тях. Олимпийският шампион от Лондон 2012 предпочита да говори на ринга, където като професионалист има 15 победи в 15 мача. С тях той притежава всички титли в полутежка категория, а в събота вечер ще се изправи срещу Тони Белю в последния си двубой в тази категория. След това планът на Усик е да премине при най-тежките, където амбицията е двубой с Антъни Джошуа.

"Да" - това бе отговорът на Усик на въпрос, дали иска да се бие с Джошуа. Простичък бе отговорът и на въпроса как би се развил такъв двубой. "Страхотно".

"Никой не ми е обещавал мача, но ще се случи", допълни Усик.

Първата задача на украинеца е да победи Белю, за когото призна, че е най-трудният му съперник до момента. 

Усик бе на върха при аматьорите, където спечели олимпийско, световно и европейско злато. По пътя си към златото на Игрите в Лондон победи и Тервел Пулев. Само 15 двубоя на профи ринга пък му бяха необходими, за да бъде носител на четирите пояса - на WBO, WBA, IBF и WBA. Усик тренира в покрайнините на Киев, спи на сламено легло и прекарва повечето време извън залата в риболов и улавяне на мишки, които съпровождат спартанския му начин на живот. Усик тренира тялото и ума си с упражнения за концентрация.

Украинецът не се впечатлява и от заканите на Белю. "Не го гледам в очите, гледам между очите му. Какво виждам? Виждам това, което вижда снайперът, когато гледа през цевта. Виждам целта за моите куршуми."

Джошуа за Усик: Той е перфектният боксьор