Абсолютният световен шампион в полутежка категория Oлександър Усик излиза срещу Тони Белю в зрелищно шоу в събота вечерта. Срещата е в „Манчестър Арена“ в Англия. Ето прогнозата на бившия световен шампион, а сега политик от Руската дума Николай Валуев, част от екипа на Букмейкър Рейтинги.

Усик (15 мача, 15 победи) ще защитава световните си титли на WBC, IBF, WBA (супер), WBO и Ring Magazine срещу Белю (33 мача, 30 победи, 1 равенство, 2 загуби).

Британецът Тони Белю е много добре познат, през март 2017 година надви Дейвид Хей.

"През месец юли тази година обаче Усик игра срещу нашия руснак Гасиев и го победи. Направи го с лекота и спечели безапелационно обединителния двубой в полутежка категория."

"Като цяло Усик доминираше напълно в мача, като разчиташе на своята маневреност и техника, нанесе много удари и не търсеше на всяка цена нокаут, а по скоро победа по точки, докато Гасиев така и не успя да попречи на плана му."

"Струва ми се, че издръжливостта, която Александър притежава, напълно ще му донесе още една победа. Възможно е по точки, възможно е съдиите да имат различно мнение в края на мача, но съм повече от уверен, че оръдията на Белю ще попадат във въздуха, а не върху Усик."

"Дори и да попадне някой удар в лицето на Александър, вече видяхме, че може да понася удари. Ще бъде много интересна борба, а аз си мисля, че ще бъдат изиграни всички рундове и Усик ще спечели по точки", смята Валуев.