Опитният боксов промоутър Франк Уорън заяви, че лично е видял толкова дискутирания договор за обединителен двубой между световните шампиони в тежка категория Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) и Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

"Защо срещата между Джошуа и Уайлдър пропадна? Просто е, необходимо е съгласието на двете страни. Ако наистина искате това, ще го направите. Екипът на Джошуа е отказал гарантирани 80 милиона долара, от които 50 милиона под формата на хонорар за първата среща и още 30 милиона долара като гаранция, че реваншът ще се проведе. Това е договора, който е бил изпратен на Джошуа. Видях го, затова знам за какво говоря", заяви Уорън.

Това изявление Уорън направи по време на своя открит дебат с британския боксьор Тони Белю при участието им в телевизионно предаване. Белю от своя страна се поинтересува как Уорън, който по никакъв начин не е свързан с Джошуа или Уайлдър, е видял договора.

"Видях го, защото съм в много добри отношения с Шели Финкел (мениджърът на Дионтей Уайлдър – б.р.). Работим заедно от дълго време. Твърдиш, че това не е вярно? Казвам ти, че е истина. Държах договора в ръцете си. На 100 процента договорът е бил изпратен на Антъни Джошуа. Също така са били изпратени гаранции за излъчване на мача по "Шоутайм" чрез закупуване на телевизионен пакет за събитието", добави Уорън.

Сега на Джошуа му предстои да защитава титлите си срещу руснака Александър Поветкин. Мачът ще се състои през септември на стадион "Уембли".