Дионтей Уайлдър сподели, че отново е намерил инстинкта си на убиец след тренировъчния лагер преди двубоя между него и Тайсън Фюри за световната титла в тежка категория на WBC.

33-годишният боксьор е непобеден на професионалния ринг, като е спечелил 39 от 40-те си сблъсъка с нокаут и се изправя срещу друг състезател, който все още не познава вкуса на поражението – Тайсън Фюри, който има 27 победи, 19 от които с нокаут.

"Чувствам се великолепно", заяви Уайлдър пред журналисти в Лос Анджелис.

"Възгледът ми се промени, тялото ми се промени, чувствам се като убиец. Трансформирах се отново в такъв", добави увереният американец. "Намирам се в най-добрата форма в живота си. Психологически, физически, емоционално аз съм готов да изляза на ринга. Всичко е идеално. Просто искам да се кача на ринга и да се бия. Тайсън Фюри не знае в какво се забърка", отправи закана към съперника си той.

Последният двубой на Уайлдър бе срещу кубинеца Луис Ортис през март. Той спечели с технически нокаут в 10-ия рунд.

Американският боксьор каза, че този дълъг мач го е накарал да се замисли върху някои аспекти от играта си.

"Луис Ортис бе един от най-избягваните противници в тежката категория и разбирам защо никога не е получавал шанс за двубой за титлата. Аз съм човек, който дава шанс на моите съперници и се радвам, че показах на света колко добър съм всъщност в тази битка", сподели Уайлдър.

Той адресира и предстоящия си сблъсък с Фюри.

"Той има височина като мен, но има нетрадиционен стил на игра, също по подобие на мен. Той има добри удари от дистанция, мобилен е и вярва, че е най-добрият в света. Хората казват, че аз притежавам силата, а той боксовите умения. Ще видим това на 1 декември. Двубоят е между човек със силни удари и боксьор с добри умения. Ще го нокаутирам", показа самочувствие Уайлдър.

Треньорът на шампиона в тежка категория Джей Диас спомена, че по време на лагера подопечният му е имал спаринги с по-ниски, но подвижни състезатели, за да се подготви по най-добрия начин за атлетичността на Фюри.

"Той е висок боксьор, но това, което го отличава е атлетизмът му. Потърсихме по-ниски като ръст състезатели, заради мобилността им, а не други, които са високи, но са по-трудно подвижни", завърши Диас. Уайлдър и Фюри се изправят един срещу друг в двубой за световната титла в тежка категория на WBC на 1 декември в зала "Стейпълс Сентър". /БГНЕС