Световният шампион на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър коментира победата на Тайсън Фюри над Ото Валин. В събота британецът победи Валин чрез единодушно съдийско решение, а след триумфа Фюри предизвика „Бронзовият бомбардировач” и заяви, че той е следващият му опонент.

По всичко изглежда, че Уайлдър не е впечатлен от успеха на Фюри.  Американецът дори заяви, че това отдавна не е старият Фюри и посочи себе си като основен виновник за това. 

„Всеки, който е гледал двубоя, разбира, че това не е същият боксьор от преди. Но това правя аз с тях - слагам край на кариери. Той въобще не е същият боец, аз му взех нещо. Той е свършен, а аз нямам търпение.”

„Валин го рани и се опита да го екзекутира. Той използваше различни тактики, за да се върне в мача. По едно време дори сграбчи окото му и се опита да го измъкне. Мислех си: „Ето това е!”. Валин просто го разкъса. Вършеше правилните неща, но леко се поумори. В 12-и рунд го удари и това промени целия двубой. Трябваше му още малко”, коментира боксьорът.

„Никога не съм гледал мач в историята на бокса, който да се играе 12 рунда и да няма пояс. Това бе просто инсценировка, която трябваше да го представи в добра светлина. Всичко е част от промоцията за титлата. Някои от нещата, които прави, ме забавляват искрено. Трябва да му дам това, което иска. Момчето поне се опитва.”

Уайлдър заяви, че няма търпение да се изправи отново срещу Тайсън Фюри.
„Нямам търпение. Лоши намерения и много кръв. Ще се нуждае от много повече от "циганската си магия" на ринга. Имам много лоши намерения, повярвайте ми. Той е едно нищо. Той е просто един клоун, който пробва да забавлява, защото смята, че това е начинът. Така че аз също ще го играя клоун и ще накарам хората да се смеят с мен”, закани се Уайлдър.