Две от най-големите звезди в света на бокса - Саул "Канело" Алварес и Генади Головкин, прекараха изминалата година и половина съсредоточени изцяло един върху друг, а ако желанието на треньора на Головкин Ейбъл Санчес се сбъдне, двамата ще отделят още осем месеца един на друг.

И докато промоутъра на Канело Оскар Де Ла Оя говори за двубой с Давид Лемьо през декември, Санчес иска Головкин да си почине, за да бъде готов за потенциален трети двубой с мексиканеца през май 2019-та година.

"Бих искал сега той да си почине. Генади направи няколко тежки битки. Сега трябва да си почине и да се завърне в залата в началото на новата година, за да се подготви за двубой през май", заяви Санчес.

"Мисля, че когато двамата са на ринга, те трябва да дадат повече от себе си, отколкото срещу когото и да било друг. Смятам, че има голяма вероятност на 5-ти май следващата година този двубой да се случи", добави Санчес.

След противоречивото равенство между двамата през 2017-та година и още по-противоречивото пропадане на срещата през май тази година, Алварес успя да излезе като краен победител през изминалия уикенд. По-важното обаче е, че феновете се оттеглиха, чувствайки се доволни от качеството на срещата, но не и от чиято ръка в крайна сметка бе вдигната.

Така че може със сигурност да отбележим, че всички биха искали да видят трета среща между Канело и Головкин, но този път далече от Лас Вегас, за да има по-малко въпросителни около съдийството. Всичко това обаче ще трябва да бъде уговорено между хората на двамата боксьори, така че все още няма да маркираме вероятната дата в календара си.