Бившият шампион в полутежка категория Тони Белю (30-2-1, 20 KO) е твърдо решен да сложи край на перфектния рекорд на украинеца Александър Усик (15-0, 11 КО). Британецът е най-вероятният следващ опонент на абсолютния световен шампион в полутежка категория.

"Когато се договорим и проведа тренировъчен лагер, ще се срещна на ринга с феноменален боксьор, който ще донесе в професионалния бокс стила на аматьорския бокс, помогнал му да спечели златото на Олимпиадата в Лондон. Но не се заблуждавайте, не се страхувам от него и няма да му се радвам от разстояние. Ще го накарам да даде най-доброто от себе си. Нека видим колко струва, когато е наистина трудно", заяви Белю.

"През своята кариера съм бил повалян на платнището, получавал съм тежки аркади, изоставал съм в съдийските карти, преодолявал съм редица трудни моменти и не вярвам той да е преминавал през същото. Досега не съм чул някой журналист да казва, че мога да победя Усик, но те винаги са ме отписвали. Свикнал съм с ролята на аутсайдер, това не ме тревожи", добави британеца.

"Това е двубой, който мога да спечеля. Ако загубя, така да бъде. Но знам, че мога да победя. Не знам как, просто знам, че ще го направя. Разбира се, той вижда в мен много повече недостатъци, отколкото аз в него. Но аз притежавам ударна мощ, каквото той няма. Мога да го нокаутирам само с един удар. Необходима е само една негова грешка и е свършен", завърши Белю.

Вероятността Белю и Усик да се изправят един срещу друг на ринга се засили още повече, след като стана ясно, че украиенцът е подписал договор с промоутърската компания "Matchroom Boxing", която представлява и интересите на британеца.