Бившият световен шампион по бокс в полутежка категория Тони Белю критикува остро поведението на екипа на шампиона на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов след битката му с ирландската суперзвезда Конър Макгрегър, която се проведе през изминалия уикенд в Лас Вегас, Невада.

Веднага след победата си над Макгрегър чрез задушаване в четвъртия рунд, Нурмагомедов напусна пределите на октагона и потърси саморазправа със съотборника на ирландеца Дилън Данис. Напрежението ескалира и в октагона, където няколко души от обкръжението на Нурмагомедов нападнаха Макгрегър.

"Този страхливец (визирайки нападателя на Макгрегър) скочи в клетката и опита да се саморазправя с Конър. Това е срамно! Инцидентът с автобуса е в миналото. Макгрегър току-що участва в много тежка битка, а онзи се отправи към него с юмруци. Този глупак е страхливец, независимо кой е той. Истински помияр. От UFC трябва да вземат мерки", заяви Белю.

"Конър загуби честно и почтено, но не заслужаваше да бъде нападнат от двама души едновременно. Единият отпред, а другият отзад. И двамата го атакуваха с юмруци, след като той  се би в продължение на 20 минути. Това е срамно. Хората, които сравняват тази ситуация с инцидента с автобуса, бъркат жестоко. Това са съвсем различни ситуации", завърши Белю.

Безредиците в "Ти-Мобайл Арена" предизвикаха и негодувание сред обществото, а президентът на UFC Дейна Уайт заяви, че всички бойци, участващи в сбиването, ще бъдат уволнени и никога няма да се състезават под банера на най-популярната ММА организация в света.