Бившият шампион в полутежка категория Тони Белю (30-2-1, 20 КО) призна, че няма шанс да надхитри на ринга своя предстоящ опонент и абсолютен шампион в дивизията Олександър Усик (15-0, 11 КО), но за сметка на това смята, че може да го нокаутира.

Така дългоочакваната среща между двамата ще се състои на 10-ти ноември в Манчестър, Англия и в нея ще бъдат заложени всички титли в полутежка категория.

"Няма никакъв шанс да го надхитря на ринга, затова ще трябва да го нокаутирам - и ще го направя. Ще нокаутирам Олександър Усик през втората половина на двубоя. Той е невероятен боксьор. Усик все още не е усещал вкуса на поражението като професионалист и е губил едва няколко пъти при аматьорите, като е изиграл повече от 200 срещи там", заяви Тони Белю.

"Като аматьор дори съм провеждал спаринги с него. Той е невероятен. Усик е наистина добър във всички аспекти. Той е страхотен аматьор, но се съмнявам, че ще бъде толкова добър и при професионалистите. Ще видите двубой между страхотен аматьор и добре подготвен професионалист, който може да му посочи пътя", добави британецът.

"Това е най-трудната битка в кариерата ми. По отношение на стилът, той е най-лошият ми кошмар, защото е левичар и е изключително издръжлив. Усик е малко по-едър от мен, по-млад и по-свеж. Той е истински звяр, с когото никой не иска да се бие. Вярвам, че той е бъдещият световен шампион в тежка категория. Не вярвам, че мога да го победя. Знам, че мога да го направя", завърши в свой стил Тони Белю.