Даниел Асенов-Тайсъна стигна до мач за златния медал в категория до 52 килограма на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години.

Петкратният шампион на Стария континент победи коравия украинец Ростислав Билостотски с 5-0. И трите рунда в полуфинала предложиха истинско зрелище.

Двамата боксьори бяха изключително активни, но ударите на Тайсъна по-често попадаха в целта. В момент от втория рунд Билостотски вкара три крошета в главата на боксьора ни. Това обаче по никакъв начин на разколеба Даниел. В края на третия рунд Асенов натика съперника си в ъгъла и започна да вкарва мощни удари в тялото му. Тогава дойде и финалният гонг, след който петимата съди бяха единодушни в решението си и дадоха победата на българина.

Така утре двама боксьори с фамилията Асенов ще се бият за злато. Вчера братът на Даниел – Боян, се класира за финала в категория до 56 килограма, където ще се бие със Сергей Ярулин (Русия). Между Тайсъна и шестата му титла от европейско първенство пък стои англичанинът Киаран Макдоналд.