Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) заяви, че ще се бие с Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО), защото неговия сънародник Антъни Джошуа (21-0, 20 КО) няма топки, за да се изправи срещу американеца.

Фюри също така твърди, че сделката за двубой с шампиона на WBC е почти завършена и двамата ще излязат един срещу друг през декември в Лас Вегас.

Шампионът на WBA, WBO, IBO и IBF Джошуа не успя да постигне споразумение с екипа на Уайлдър и Фюри обвинява за това британската суперзвезда и неговия промоутър Еди Хърн.

"Те нямат кураж, нямата сърце и нямат топки да направят това. Аз ще направя този двубой, за да покажа на британската общественост какви страхливци са те. Джошуа е във форма, не е бил извън ринга, световен шампион е и би трябвало да бъде "златното" момче на британския бокс, но явно нещата не стоят по този начин", заяви Фюри.

"Наложи се да изляза от пенсия, за да върна британския бокс на картата, защото в момента сме в смешен състав. Цяла Америка ни се смее. Налага се Циганския крал да се завръща след тригодишно отсъствие, за да победи техния най-добър боец", добави бившия шампион.

"Когато нямате топки, няма как да се биете с най-добрите. Защо Джошуа не се би с Уайлдър, за да стане безспорен шампион в тежка категория и да получи 80 милиона долара междувременно?", завърши лаконично Фюри.