Бившият шампион по бокс в тежката категория Тайсън Фюри (25-0, 18 КО) планира своето завръщане на професионалния ринг в края на април или началото на месец май. "Циганският крал" току-що завърши първата седмица от тренировъчни си лагер в Марбела, заедно с шампиона на WBO в средна категория Били Джо Сондърс.

В публикация в Twitter, Фюри изрази радостта си от страхотният лагер, който той и неговият екип провеждат, но в същото това съобщение той не пропусна за пореден път да се заяде със своя основен враг Антъни Джошуа.

"Фантастична първа седмица от лагера. Килограмите просто отлитат. Аз съм по-съсредоточен и решителен от всякога. Ако Антъни Джошуа няма топки да подпише договор за битка с мен, тогава аз ще направя битка в края на април или началото на май", се казва в публикацията на Фюри.

Колоритният британец направи още една публикация в социалната мрежа, пускайки снимка на себе си и неговият екип, придружена със съобщение: "Работим здраво с момчетата. Започвам отново да изглеждам страхотно".

29-годишният Фюри е извън ринга вече над две години. За последно той се качи на ринга през ноември 2015-та година, когато победи Владимир Кличко и отне всичките му шампионски титли в тежка категория. След това обаче британеца оваканти тези отличия, за да се съсредоточи върху психическото си здраве, а в последствие загуби и боксовия си лиценз, след като призна за употребата на наркотични вещества.

В края на този месец (януари 2018-та), обаче, се очаква Британския боксов борд по контрола (BBBofC) да разгледа случая на Фюри и неговият лиценз да бъде върнат.