Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) побърза да опровергае появилите се слухове, че има намерение да се оттегли от почти договорения мач с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 КО).

"Искам да направя една бърза актуализация на моментната обстановка. До мен достигнаха слухове, че среща с Уайлдър нямало да има. Това обаче изобщо не е вярно. Нямам никакво намерение да се отказвам от този мач. Тайсън Фюри ще бъде като крал, който отива в Америка", заяви Тайсън Фюри.

"Току-що си взех малка почивка след деветмесечен тренировъчен лагер, но ще продължа с подготовката си още на 1-ви септември. Ще разполагам с девет–десет седмици, за да се подготвя за двубоя с Уайлдър. Почти съм готов, но най-важното е, че вече нямам нужда да свалям килограми. Отивам за колана на Уайлдър", добави бившият шампион, който никога не е губил коланите си на ринга.

"Аз съм голям фен на фразата, която гласи, че ако това е вашето време, тогава е вашето време. Чичо ми винаги казва, че ако можеш да се биеш, трябва да го направиш, а ако не можеш, по-добре недей. Мога да се бия и ще го докажа, когато победя най-опасният боксьор в тежка категория и то на негова територия", завърши Фюри.

Очаква се супербитката между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър да се проведе в края на ноември в Лас Вегас, Невада.

Британецът и неговият промоутър Франк Уорън обещаха, че повече подробности за предстоящия двубой ще бъдат обявени през тази седмица.