Бившият обединен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (26-0, 19 КО) е уверен в това, че ще се изправи срещу шампиона на WBC Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) в следващата си битка, разбира се, ако преди това в събота вечер победи Франческо Пианета (35-4-1, 21 KO).

Провъзгласилият се за "Циганският крал" британец ще се изправи този уикенд срещу живеещия в Германия италианец Франческо Пианета пред 26 000 зрители в зала "Уиндзор Парк" в Белфаст, Северна Ирландия.

Ако всичко премине по план, Фюри ще стане осмият претендент за титлата на Уайлдър, като се очаква двамата да се изправят един срещу друг в Лас Вегас на 10-ти или 17-ти ноември.

"На 100% планът е да се срещна с Уайлдър до края на годината. Срещата с него ще се случи и това не е някакъв рекламен трик. Ако не съм сигурен, не бих казал това. Ако победя Пианета, ще има двубой с Уайлдър", заяви категорично Фюри.

При последната си изява на ринга Фюри отбеляза своето завръщане между въжетата след почти двугодишно отсъствие. На 9-ти юни тази година бившия шампион се завърна победоносно чрез победа с технически нокаут над албанеца Сефер Сефери в Манчестър, Англия.