Британската антидопингова агенция (UKAD) е готова да възобнови процеса относно допинг скандала с Тайсън Фюри от началото на 2015-та година. 

От агенцията са готови да изслушат бившия шампион през декември, тъй като са вече са уверени, че Фюри е напълно мотивиран да се завърне на ринга и ще се яви на изслушванията.

От UKAD твърдят, че допинг пробите на Тайсън Фюри и неговия братовчед Хюи Фюри направени в началото на 2015-та година са се оказали положителни за наличието на забраненото вещество нандролон. Процесът започна през май тази година, но оттогава изслушванията се отлагат.

"Причината, поради която всичко продължава толкова дълго време, е, че юридическият екип на Фюри постоянно отлагаше датата за възобновяване на изслушванията. Сега те най-сетне го направиха, и заседанието ще се проведе през декември", обясни генералният секретар на UKAD Робърт Смит.

Остава да разберем дали този път Тайсън Фюри ще се яви на изслушванията, което ще бъде и показателно дали неговите намерения да се завърне на върха в тежка категория са реални.