В крайна сметка Тайрън Уудли няма да защитава своята титла срещу набиращия скорост американец Колби Ковингтън.

Уудли ще защитава колана си в полусредна категория срещу непобедения британец Дарън Тил на 8-ми септември в Далас, Тексас, в основната среща на събитието UFC 228.

Ковингтън беше предполагаемият следващ опонент на Уудли, след като спечели временната титла в дивизията през миналия месец с победата си над бразилеца Рафаел Дос Аньос. Американецът обаче претърпя операция този вторник, за да отстрани проблем в синусите и няма да е на разположения за 8-ми септември, а от организацията изглежда нямат намерение да го чакат.

Президентът на UFC Дейна Уайт дори заяви, че временната титла на Ковингтън ще бъде отнета веднага щом срещата между Уудли и Тил бъде официално потвърдена и всичко бъде подписано.

Уудли (18-3-1) бързо се проближава към двегодишнината от нощта, в която спечели титлата на UFC в полусредна категория с нокаут в първия рунд над Роби Лоулър в UFC 201 на 30-ти юли 2016-та година. Оттогава Уудли защитава едва три пъти своят колан: на два пъти срещу Стивън Томпсън и веднъж срещу Демиан Мая. Американеца претърпя успешна операция на рамото след срещата с Мая и оттогава е извън сметките.

Тил (17-0-1) меджувременно се появи на сцената на UFC в полусредна категория с гръм и трясък, след като в първата си среща в края на миналата година нокаутира ветерана Доналд Сероне в Гданск, Полша. Непобеденият англичанин надгради над този успех, след като се наложи чрез близко съдийско решение над основния претендент Стивън Томпсън в Ливърпул, Англия през май тази година.

Събитието UFC 228 ще се проведе в "Америка Еърлайн Център" в Далас, Тексас, а вечерта ще бъде оглавена от двубоя за титлата в категория муха между Нико Монтаньо и Валентина Шевченко.