Анди Руис се надява да стане първият мексиканец със световната титла по бокс  в тежка категория при професионалистите. Руис ще излезе на ринга срещу защитаващия шампионските си колани във версиите WBA, IBF, WBO и IBO Антъни Джошуа (Великобритания) на 1 юни в "Медисън СКуеър Гардън" в Ню Йорк.

Той заменя Джаръл Милър, който имаше договорен мач с Джошуа, но беше хванат със забраненото вещество "кардарин".

"Време е да вляза в историята. На първи юни ще направим мач за историята. Искам да бъда един от великите като (Хулио Сесар) Чавес, (Майк) Тайсън, (Ивандър) Холифийлд, Ленъкс Люис. Искам да бъда боксьор от тази категория. Сега е моето време, това е моят шанс", коментира 29-годишният Руис, който има 32 победи (21 с нокаут) и само 1 загуба.

"Мисля, че ще бъде много оспорван мач, двама души, който се опитват да размажат лицето на съперника. Ще изляза готов за комбинации, каквито не съм правил досега. Много хора ме подценяват. Свикнал съм. Няма да се кача на ринга уплашен или нервен. Ще се бия като луд, за да взема своето", допълни той.

Единствената загуба на мексиканеца е от Джоузеф Паркър (Нова Зеландия) в Оклънд през 2016 година в мача за овакантената тогава световната титла във версия WBO.

Джошуа, който е непобеден на професионалния ринг в тежка категория и има 21 успеха с нокаут в 22 срещи, за първи път ще се боксира извън Великобритания.