От 5 до 12 септември в Сoфия e световният шампион по таекуондо Чихат Кутлуджа. Той е титулувано име в таекуондо средите в световен мащаб  и е треньор на световни шампиони. Пристига в страната ни, за да поеме подготовката на националния отбор и разширения състав, заедно със селекционера на българския тим Теодор Георгиев. 

Това се случва десет дни преди старта на Балканското първенство, което ще се проведе в Букурещ, Румъния и две седмици преди старта на третите серии на най-престижните турнири – Grand Prix. Тази година успехите на българското олимпийско таекуондо и  усиления труд на състезателите, за първи път класираха общо трима състезатели на GRAND PRIX, където участиват 32-мата най-добри таекуондисти на планетата.

Това са медалистът от световното първенство през 2017 – Владимир Далаклиев, двукратният европейски шампион Калоян Бинев и младата надежда с многобройни победи от меджународни първенства и G турнири – Митко Джорджев. 

Чихат Кутлужда избра България, поради големия потенциал и възможности на бойното поле, което родното таекуондо показа през последните две години. Заниманията на целия национален отбор се провеждат в залата за бойни спортове на Pulse Fitness в София. 

Българското олимпийско таекуондо бе единственият боен олимпийски спорт спорт с медал от световно първенство при мъжете в олимпийските категории за 2017. Така таекуондо стана един от двата най-успешни спорта в страната през 2017, след художествената гимнастика.

През 2018-та таекуондо не само затвърди, но и удвои успехите си и само за половин година спечели на България рекордният брой от 43 медала от европейски и световни първенства и 496 от  международни първенства.