Най-опитната в българския отбор Стойка Петрова се класира за четвъртфиналите на европейското първенство по бокс за жени.  В столичната "Асикс Арена" 32-годишната националка се върна на европейския ринг четири години, след като спечели титлата в Букурещ.

Във втория кръг на категория до 54 килограма първата ни олимпийка победи туркинята Рабиа Орукоглу с 5:0 съдийски гласа Ц 30:27, 30:26, 30:27, 30:26, 30:26. Основно рутината и опитът бяха на страната на българката, за да преодолее коравата си опонентка. Въпреки успеха обаче, Петрова не бе доволна от себе си.

"Не се получи това, което трябваше, не можах да изиграя играта си. Може би от дългото отсъствие. Ще анализираме мача с треньорите и ръководството, но важното е, че влязох в турнира и се надявам от мач на мач да играя по-добре", коментира Петрова.

Следващата й съперничка ще бъде англичанката Ебони Джонс, победила с 5:0 унгарката Сабина Суч.

За жалост борбата напусна една от дебютантките ни на голямата сцена при жените. Аслъхан Мехмедова отстъпи пред Мартина Шморанзова от Чехия с 1:4 съдийски гласа Ц 27:30, 28:29, 29:28, 28:29, 27:30, във втория кръг на новата за нея категория до 69 килограма.

Утре в следобедната сесия от 14 часа последна от нашите за място на четвъртфиналите ще спори Габриела Димитрова в категория до 51 килограма. Другата ни състезателка, която все още не е изиграла първия си мач Ц Севда Асенова (48 кг), ще боксира директно на четвъртфиналите във вечерната сесия.