Само след броени дни, на 10 март от 3 часа българско време, Благой Иванов - Багата ще излезе в октагона за своя втори мач в UFC. След като загуби с решение в дебюта си срещу бившия световен шампион Жуниор дос Сантос, сега Иванов има шанс за първи успех срещу Бен Ротуел. А според специалиста Юън Лавендър именно успех на българина ще бъде изходът от един от големите боеве на UFC Fight Night 146.

Интересен факт е, че за Ротуел също последният двубой бе с Дос Сантос и завърши със загуба с решение. Това обаче се случи преди близо 3 години, а предстоящият сблъсък е първи за него след двугодишно наказание заради допинг.

"Най-големият въпрос е как ще се представи Ротуел след голямата пауза. Преди неговата загуба от Дос Сантос той изглеждаше изключителен, но това беше преди доста време. Иванов все още трябва да се докаже в UFC, но има сериозна визитка", анализира Лавендър.

"Българинът е изключително силен граплър с опит в самбо и джудо. Той е невероятно издържлив, което ще осигури много труден сблъсък за Ротуел. Очакванията са Иванов да си изработи победата, за да даде начало на кариерата си в UFC", допълва специалистът.