Президентът на БФТаекуондо Слави Бинев взе участие в ежегодното общо събрание на World Taekwondo – Europe в Барселона в качеството си на вицепрезидент на WTE. Вотът и думата на Бинев, заедно с тази на президентът на WTE Сакис Прагалос, бяха решаващи по време на гласуването и разискването на дневния ред на европейското събрание.  

Основна тема на срещата бяха континенталните таекуондо квалификации за престоящите Oлимпийски игри. Това бе и причината президентът на Световната таекуондо федерация, д-р Чо и президентът на африканския таекуондо съюз генерал Фоли, също да присъстват на европейския форум.  

Решението на съвета бе до 14.11.2018 г. WTE да предложи къде в Европа да се проведе континенталната квалификация за Олимпийските и Параолипийските игри. Датата на провеждане да бъде между 01.02-30.04.2020г., точно преди Олимпийските игри в Токио. 

Друго основно решения от дневния ред бе задължителното участие на състезания с  G ранг, при направена регистрация. Всеки регистриран и неявил се ще подлежи на санкции, според новия правилник на WTE. Сключеният меморандум с European University Sports Association (EUSA) също се разисква от съвета на европейската федерация, като предстои включване на EUSA Таекуондо състезанията в календара на WTE. Постъпи и предложение вицепрезидентите  на WTE да заемат позиции и като председатели на комисии към WTЕ. Това означава, че вицепрезидентът на WTE Слави Бинев ще представя страната ни и с още една ръководна позиция в световното таекуондо. 
 
Общото събрание на европейските такуондо лидери, начерта стратегиите и стъпките за развитие и популяризиране на таекуондо на континентално и национално ниво, както и местата и датите на предстоящите първенства. 

На срещата присъстваха и Анрей Георгиев член на ОС на WTE и председател на БФТ от 2010 до 2015г., както и Иван Банчевски член на ОС на WTE, и почетен председател на БФТ, както и президентите на всички европейски федерации.