Има много шампиони, които губят своите колани  в битка или след наказания.

Сега можете да добавите в този списък и шампиона на UFC в категория муха Хенри Сехудо, въпреки че за негово щастие става въпрос само за физическия колан, а не неговия статут на шампион.

Новият шампион пътува през изминалия уикенд с UFC до Москва, но когато кацнал на летището в руската столица разбрал, че багажът му липсвал, а с него и шампионският пояс.

"Летях с първа класа, но багажът ми изчезна. За щастие от UFC ме изведоха да си напазарувам нови дрехи и всичко нужно, но за съжаления коланът ми липсва. Не знам какво се случва с моите трофеи. Преди време загубих и своя златен медал. Явно просто не мога да пазя трофеите си", заяви с усмивка на лице Хенри Сехудо.

Както спомена Сехудо, преди време той  загуби и златния олимпийски медал по време на горските пожари в Калифорния през октомври 2017-та година. Хотелът, в който е бил настанен е бил обвит в пламъци по средата на нощта, принуждавайки Сехудо да скочи от терасата на втория етаж, за да избяга.

Медалът (спечелен на Олимпиадата през 2008-ма година в борба свободен стил) е загубен, но ще бъде заменен от Международния олимпийски комитет.

Предполагаме, че от UFC също така ще заменят и колана, ако не се появи, което обяснява и спокойното поведение на Сехудо.