Бившият четирикратен световен шампион по бокс Орландо Салидо наскоро проведе открита тренировка пред медиите и там обеща, че на 9-ти декември ще покаже защо толкова много шампиони се страхуват от него и увери, че неговият опит ще бъде ключов фактор в предстоящата му битка с Мигел "Мики" Роман. 

Салидо (44-13-4, 31 КО) подчерта добре свършената работа във физически и психически аспект с неговия треньор Мемо Хередиа, което според него ще му позволи да бъде дори по-добър, когато се качи на ринга срещу Роман (57-12, 44 КО).

"Всички шампиони се страхуват от мен, защото никога не отстъпвам назад по време на битка. В събота, 9-ти декември, в "Мандалай Бей" в Лас Вегас ще сътвори истинска мексиканска война срещу Мигел Роман", заяви Салидо.

"Аз съм шампиона на народа, излизам на ринга, за да правя шоу. Никой не ми е подарил нищо, всичко си го взимам сам, аз съм войн, който дава всичко от себе си. Роман също е войн, но моят опит ще бъде решителен в тази битка", добави той.

Салидо също така подчерта, че откакто работи заедно с Хередиа, вече мисли предимно за своето бъдеще, а не за своето пенсиониране, тъй като се е чувствал най-добре физически в 12-рундовата битка с Франциско Варгас през 2016-та година, която се оказа и най-добрата битка за годината

"Направих една от най-добрите си подготовки с пълен екип под наставленията на Мемо Хередиа. При него се чувствам много добре, със сигурност ще стигна до ринга по-малко дехидратиран, по-възстановен и много по-силен", завърши Салидо.

В битката с Роман, Световния боксов съвет (WBC) одобри срещата да бъде за временния колан в категория супер перо. И ако Салидо спечели, той се надява да се изправи срещу настоящия шампион Мигел Берчел, който не успя да се изправи срещу него през декември поради контузия в дясната ръка.