48-годишният бивш световен шампион по бокс Рой Джоунс-младши, който може би беше най-великият боец през 90-те години на миналия век, ще се бие отново на 8-ми февруари в родния си град Пенсакола, Флорида.

И докато всички смятат, че това ще бъде последна битка в неговата кариера, Джоунс бе много внимателен в изказа си и заяви, че това ще бъде последната му битка в Пенсакола:

Джоунс (65-9, 47 KO) спечели три последователни срещи след брутално грозната загуба от Енцо Макаринели през декември 2015-та година, която приключи експеримента на американеца да се опита да стане голяма звезда в Русия.

Последните му три победи се случиха на американска почва, пред малко фенове и срещу не особено добри противници.

През март 2016-та година той победи мъж на име Вирон Филипс, който никога не се беше боксирал професионално преди това.

Последваха победи над Родни Мур през август 2016-та и победа над ветерани Боби Гън през февруари 2017-та година.

Рой Джоунс от доста време е готов да окачи ръкавиците на стената, тъй като не е влизал в битка срещу сериозен топ боец след серията от три поредни загуби от Антонио Тарвър (два пъти) и Глен Джонсън в периода 2004-2005-та година.

По време на февруарската битка във Флорида се очаква противник на Джоунс отново да бъде боксьор без особено значими успехи на професионалната сцена.

Мисълта ни навежда към този факт, тъй като до битката остава по-малко от месец, а противникът все още не е известен.

Освен това срещата ще се проведе в САЩ, където Рой Джоунс не е имал голяма битка, откакто загуби от Бърнард Хопкинс през 2010-та година.